Гатанки в рими за музикални инструменти любими

ad

С какво се създава хармоничното съчетание на звуци, което наричаме музика? Освен чрез човешкия глас, това става с помощта на инструменти. Техните видове и характеристики са достъпно описани чрез римувани гатанки в най-новата книга, издадена от „Мирфея“. В нея децата опознават основните групи инструменти (струнни, духови, ударни) и могат да участват в занимателна игра по средата на книжката - като оградят в различни цветове групите в нарисувания оркестър. Изданието открива път към чудната страна на музиката и нейните инструменти по цветен и забавен начин.

Автор на образователните стихове от „Гатанки в рими за музикални инструменти любими“ е Милена Бойкова М.-Терзийска, която предлага на малките читатели вече своята девета детска книжка. А веселите изображения този път са нарисувани от професионалния музикант Володя Тофишев, който дълги години свири на обой в Симфониета Видин. 

Ето и мнението на прочутия цигулар и преподавател в НМА проф. Йосиф Радионов: „Чудесните гатанки в стихове ще помогнат на децата с лекота и фантазия да се ориентират в богатствата на симфоничния оркестър. Браво, Милена!“

 

Design & Development 3xV Studio