Гатанки в рими за български владетели незабравими

ad

За царете ни от векове...

вижте гатанките в стихове!

 

Хронология в стихове за най-известните български владетели е събрана в новата книга, издадена от "Мирфея". По делата ще познаете Аспарух, Крум, Борис, Симеон, Асен, Самуил, Калоян, Иван Александър..... и още много други водачи на българската държавност в трите й етапа. "Гатанки в рими за български владетели незабравими" поставя начало на новата поредица "Разгадай стиха" и излиза във време на 4 големи годишнини. През 2014г. честваме 1150 г. от покръстването на българите и раждането на цар Симеон I Велики, 1000 г. от смъртта на цар Самуил и 1200 г. от смъртта на кан Крум.

Авторът Милена Бойкова М.-Терзийска представя на децата образователни гатанки за прочутите ни владетели и ги запознава с емблематичните им постижения под формата на мелодични стихове. Кратката разходка през българската история е одухотворена от красивите царски акварелни портрети, рисувани от майстора живописец доц.д-р Кирил Божков.

 

Заглавието е част от проекта "Издаване на детски книги" на "Мирфея". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Design & Development 3xV Studio